Historia

Tryckförbandet och Coverbags historia

Här följer ett försök att skriva ned var när varför och hur Tryckförbandet bildats och fortsatt lira musik genom åren!

2006 - Tryckförbandet bildas tack vare ett sug att ställa upp i musiktävlingen "Jobbrocken". Det är Robert Svensson och Andreas Lundin på ambulansen i Ö-vik som börjar snacka, hittar en snygg basspelande brandman i form av Bill Raymond Hedberg, och en stenhård tatuerad flygplatsbrandis vid namn Alexander Haake som greppar elguran! Det är som att sätta ihop ett pojkband, och den kvartetten har bestått till dags dato. Vi kompletterade smart nog med två virtuoser i form av Emil Sydhage och Micke Lindström, som lyfte bandet ordentligt under de år de var med.

I Jobbrocken går vi vidare till final, och tar hem hela skiten! På den tiden låg tonvikten framför allt på 70-talsdisco. Emil lämnade efter ett par år med bandet för studier i musik, och Micke stack strax därefter för att plugga till polis! Vår ljudtekniker Magnus Lundin som rattat oss från start och även hoppat in på bas ibland blev en permanent del på scen bakom både bas, keyboard och koskälla. Efter lite laborerande med bland annat ännu en överkvalificerad keyboardist i form av tangentgeniet Oscar Sidebo under en period, hittade vi en sättning där Janne Karlsson (Days of Jupiter) blev en stadig del av Tryckförbandet under flera år.

Tryckförbandet som partyband. Med åren har vi glidit mer och mer över mot vad vi är idag. Perukerna har åkt av och numera är Tryckförbandet ett blandband med bästa tänkbara låtmix! Efter ett antal år började Janne Karlssons andra band "Days of Jupiter" dra mer och mer i honom, och tillslut föll valet på Hårdrocken och basen istället för gitarr som han spelade hos oss. Tack och lov hittade vi en fullvärdig ersättare för honom i Andreas nyinflyttade granne - Alexander Jonsson. Han passade som hand i handske i bandets idiotiska humor, så Janne kunde med gott samvete lämna över guran i trygga händer!

Åren tuffar på, vi spelar på allt från födelsedagsfester, bröllop, firmafester, mässor, sommarfestivalen i Ö-vik, sommarvågen i Örnsköldsviks hamn, Bröllopsmässa i Swedbank Arena. Brux lokaler blir lite av Tryckförbandets andra hem, då vi gör otaliga företagsgig där, toppat av företagargalan, Kommunfesten och Modo Hockeys julfest. Vidare spelar vi på Matmässan, provar på after-ski i Åre och lirar återkommande på stans nattklubbar.

Som ett komplement startar Coverbag med en lite mindre sättning på 4 person och intrikting mer mot Rockklassiker.